Guvernul estimeaza ca va economisi anual 4,5 milioane de euro prin reducerea numarului de secretari de stat la minimum doi pentru fiecare minister, cu exceptia ministerelor Internelor, Finantelor si Afacerilor Externe si prin reducerea numarului de subprefecti.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul sedintei de miercuri a Executivului, ca pentru un secretar de stat se cheltuie anual de la buget 110.000 de euro, suma ce incluse salariul secretarului de stat, salariile angajatilor din cabinetul acestuia, cheltuielile cu combustibilul, deplasarile si cheltuielile adiacente. Pentru un subprefect, statul cheltuie anual 77.000 de euro, iar pentru un subsecretar de stat - 33.000 de euro, potrivit NewsIn.

Prin plecarea, potrivit deciziei Guvernului, a 18 secretari si subsecretari de stat, se realizeaza economii de aproximativ doua milioane de euro pe an, iar pana la sfarsitul anului 2010 - de aproximativ 800.00 de euro, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Prin plecarea a 35 de subprefecti se realizeaza economii de peste 2,5 milioane de euro pe an, iar pana la sfarsitul anului 2010 - de peste un milion de euro, a spus Muntean.

Guvernul a decis saptamana trecuta ca in fiecare minister vor ramane cate doi secretari de stat, cu exceptia ministerelor Administratiei si Internelor, Finantelor si Afacerilor Externe, care vor avea cate trei secretari de stat. Decizia a fost pusa in practica miercuri prin semnarea deciziilor de eliberare in functie a 18 secretari de stat. Totodata, Guvernul a aprobat Hotararile prin care au fost demisi 35 de subprefecti, astfel incat in judete va ramane cate un singur subprefect (in loc de doi), iar in Capitala doi (in loc de trei).


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primarii marilor orase ii cer de urgenta o intalnire lui Dancila