Ambasadorul Frantei la Bucuresti a vorbit, in discursul rostit in prezenta premierului Emil Boc cu prilejul Zilei nationale, despre dificultatile crizei economice, subliniind ca peste tot sunt necesare masuri stricte, revizuirea privilegiilor sociale si reechilibrarea sistemului de pensii.
In anul de criza 2010, alocutiunea ambasadorului Henri Paul s-a concentrat in jurul temelor economice, reprezentantul diplomatic al Frantei cerand autoritatilor romane "eforturi pentru a imbunatati mediul de afaceri, pentru a spori transparenta si pentru a creste competitivitatea economica", astfel incat asteptarile partenerilor francezi sa nu fie inselate, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, ambasadorul a transmis un mesaj clar ca si-ar dori ca sistemul educational romanesc sa incurajeze mai mult folosirea limbii franceze.

Ambasadorul Henri Paul a vorbit despre masurile de austeritate care se impun nu numai in Franta si in Europa, ci si in Romania, amintind ca "dupa mai multi ani cu o crestere importanta, datorata in special investitiilor straine atrase de perspectiva integrarii europene", in 2009 tara noastra a cunoscut o recesiune foarte puternica, iar in 2010 va avea o crestere economica negativa.

"In Franta si in Europa, sunt necesare masuri stricte de economie, trebuie sa revizuim privilegiile noastre sociale si in special trebuie sa reechilibram sistemul de pensii si sa reinventam un model de crestere. Trebuie, de asemenea, sa gasim, printr-o analiza serioasa si aprofundata a punctelor noastre tari si a slabiciunilor noastre, modalitatile si solutiile pentru un nou inceput. Da, eu cred ca va exista un moment de dinainte si de dupa criza", a spus ambasadorul Henri Paul referindu-se la 2010 ca la un an de cotitura 2010, care "va ramane, fara indoiala, in memoria europenilor si in mod deosebit in memoria romanilor".

Ambasadorul a spus ca "Romania poate sa se bazeze pe solidaritatea europeana, care s-a manifestat deja in sustinerea ajutorului din partea FMI. Sunt convins ca eforturile sale vor gasi o contrapartida in mentinerea si aprofundarea acestui ajutor, in special in momentul revizuirii politicii agricole si a perspectivelor bugetare ale Uniunii europene", a subliniat reprezentantul diplomatic al Frantei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri