Conducerea Consiliului Judetean Arad a anuntat ca a emis certificatul de urbanism pentru conducta de gaz Nabucco, pentru care vor incepe lucrarile in 2012 si care va aduce in judet investitii de 100 de milioane de euro, transmite NewsIn.
Vlad Pavlovschi, managing director al SC Nabucco Gas Pipeline Romania SRL - Medias, a sustinut, intr-o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, ca au inceput operatiunile de identificare a proprietarilor terenurilor pe care urmeaza sa fie construit gazoductul, in vederea obtinerii acordului acestora.

„In urma studiilor pe harti si a analizelor in teren, a fost definit un traseu optim din punct de vedere al posibilitatilor si costurilor de construire pentru sectiunea din Romania. Pentru acest traseu se pregatesc documentatiile ce vor fi depuse pentru obtinerea de acorduri/avize in vederea autorizarii. Au demarat procedurile de identificare a proprietarilor in vederea obtinerii acordului acestora. Obtinerea autorizatiilor de construire este preconizata pentru trimestrul II 2011, urmand ca faza de construire sa demareze la inceputul anului 2012, cu finalitate in 2014”, a spus Vlad Pavlovschi, directorul Nabucco Romania.

In Romania, gazoductul va traversa teritoriul administrativ a cinci judete: Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad (49,208 Km, in localitatile: Sagu, Vinga, Secusigiu, Semlac, Seitin, Nadlac).

„Noi am emis certificatul de urbanism si sprijinim cu tot ce se poate materializarea proiectului. Realizarea acestei conducte va aduce investitii de peste 1 miliard de euro in Romania, din care aproximativ 100 milioane de euro numai in judetul Arad”, a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Si Consiliul Judetean Dolj a eliberat, la inceputul acestei luni, certificatul de urbanism pentru constructia gazoductului Nabucco. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat atunci ca pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru portiunea de gazoduct care va traversa judetul Dolj pe o lungime de 108 kilometri CJ a incasat 27.000 de lei si ca la bugetul CJ Dolj ar putea rama ne, din totalul investitiei pe teritoriul tarii noastre, aproximativ 200 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri