Impozitul minim va fi eliminat incepand cu aceasta toamna, iar cota unica va fi mentinuta la 16%, a declarat premierul Emil Boc.
"Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna", a declarat Boc, la evenimentul de lansare a Cartei albe a IMM-urilor din Romania 2010, scrie NewsIn.

Primul-ministru a precizat ca impozitul minim si-a produs efectele scontate.

Boc a mai spus ca Executivul va mentine cota unica la nivelul de 16%, deoarece experientele anterioare au aratat ca impozitarea progresiva nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat.

Premierul Emil Boc a evitat sa spuna, dupa ce a anuntat ca impozitul minim va fi eliminat din toamna acestui an, daca acesta va fi inlocuit cu un alt impozit, precizand ca ”detaliile” vor fi prezentate de ministrul Finantelor.

Potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, impozitul minim va fi eliminat la 1 octombrie sau la 1 noiembrie.

"Ministerul Finantelor are calculele facute si sper ca pana la sfarsitul anului impozitul minim sa fie eliminat", a afirmat Videanu, potrivit Mediafax.

Intrebat la ce data va fi efectuata aceasta modificare, Videanu raspuns "1 octombrie sau 1 noiembrie".

Impozitarea progresiva sperie oamenii de afaceri: Un atac la clasa de mijloc!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri