Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri analizeaza infiintarea unui Departament de Relansare Economica, a anuntat ministrul de resort Adriean Videanu, acesta precizand ca inca nu stie cati angajati va avea departamentul.

"Ministerul Economiei incepe in aceasta luna consultarile publice pentru posibilitatea de relansare economica a Romaniei. Guvernul va sustine mentienrea cotei unice tocmai pentru a stimula economia. Romania are nevoie de o noua filosofie fiscala, simpla, clara, coerenta, care sa stimuleze mediul economic", a mentionat Videanu, citat de Newsin.

De asemenea, Videanu considera ca sectorul privat este cel care poate sa redea sansa relansarii economice in Romania.

"Daca nu erau inundatiile si majorarea TVA, am fi ajuns la acel zero de unde ar fi inceput cresterea economica", a precizat Videanu, care a adaugat ca nu se poate gandi la o economie solida fara o industrie solida.

Altfel, la randul sau, premierul Emil Boc a spus ca in prezent Guvernul lucreaza la simplificarea mecanismelor pe care agentii economici trebuie sa le faca in raport cu statul, "astfel incat din 1 ianuarie 20110 sa fie mai putine persoane care stau la coada la ghisee".

Premierul Emil Boc si ministrul economiei Adriean Videanu au participat vineri la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010", lucrare editata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Fostul ministru Varujan Vosganian va fi cercetat intr-un dosar