Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vrea sa incheie un joint-venture cu ArcelorMittal pana la sfarsitul anului, in vederea dezvoltarii impreuna a termocentralei de 400 MW de la Galati, dupa ce Grupul CEZ din Cehia a anuntat recent ca se retrage din proiect.

"Sunt mai multe variante pe care le avem in vedere, dar cea mai fezabila mi se pare cea cu ArcelorMittal. Vrem sa facem un joint-venture pana la sfarsitul acestui an. De altfel, cei de la ArcelorMittal mai au deja experienta in acest domeniu, ei mai au o termocentrala a lor", a precizat Adriean Videanu, citat de NewsIn.

Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

Insa, CEZ a anuntat, la 12 iulie, printr-un comunicat, ca nu va continua proiectul centralei de la Galati, dupa aproape doi ani in care proiectul a fost analizat si discutat cu autoritatile romane.

Ministrul economiei Adriean Videanu a participat vineri la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010", lucrare editata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si