Premierul Emil Boc a declarat ca, in acest moment, nu exista vreo discuție pe tema contractarii unui nou imprumut extern.

”Nu avem in vedere, in acest moment, vreo discuție despre un nou imprumut”, a declarat Boc, intrebat de presa daca va fi contractat un nou imprumut extern.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca, daca Guvernul nu va lua masurile de reducere a cheltuielilor, in martie 2011 Romania va trebui sa contracteze un nou imprumut care se va duce tot in consum, subliniind ca in acest fel ar fi sacrificata dezvoltarea tarii.

"Daca noi nu luam masuri de reducere a cheltuielilor pe cele doua mari zone de cangrena din bugetul de stat, la anul in martie, cand terminam acordul cu FMI, va trebui sa cerem un nou imprumut, care se va duce unde? In consum. Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrazi, nici de dezvoltare a retelei feroviare. Vom imprumuta bani, ceea ce am facut pentru 2009 si 2010, ca sa ne suportam propriile cheltuieli. Sacrificam dezvoltarea", declara Basescu.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si