Politistii specializati in investigarea fraudelor au inceput cercetari, in perioada 10 - 16 iulie, pe numele a 121 de persoane, dintre care opt au fost retinute, fiind descoperite 144 de infractiuni economice, cele mai multe de evaziune fiscala, informeaza IGPR.

Politistii au descoperit in ultima saptamana 44 de infractiuni de evaziune fiscala, 37 la Legea Codului fiscal, 15 infractiuni la Legea cecului, 8 la Legea Codului vamal, 15 infractiuni de fals in inscrisuri, noua inselaciuni in relatiile comerciale, sase infractiuni de delapidare, patru de abuz in serviciu si trei la Legea marcilor si indicatiilor geografice, scrie NewsIn.

In judetul Giurgiu, politistii il cerceteaza pe un tanar de 23 de ani din comuna ilfoveana Vidra, acuzat ca a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de lei. Potrivit politistilor, in calitate de administrator la doua societati comerciale din Giurgiu, in perioada 2008 - 2009, nu a inregistrat in evidentele contabile veniturile realizate din vanzari, conform celor 104 facturi fiscale emise.

Astfel, barbatul a produs un prejudiciu bugetului de stat in valoare de de 2.260.295 de lei, reprezentand impozitul pe profit si TVA - ul sustras.

De asemenea, tanarul, impreuna cu contabila societatii, sunt suspectati ca, pe parcursul anului 2009 au inregistrat in evidentele contabile diferite cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, reprezentand aprovizionari fictive de cereale de la mai multe societati comerciale, beneficiind ilegal de cheltuieli si TVA deductibil.

In acest fel, prejudiciul adus bugetului de stat s-a ridicat la 788.189 de lei. La inceputul saptamanii, tanarul a fost retinut pentru evaziune fiscala, se arata in comunicatul Politiei.

De asemenea, in judetul Dambovita, politistii il cerceteaza pe un barbat din comuna Sotanga pentru evaziune fiscala. In calitate de fost asociat si administrator la o societate comerciala, in perioada 2007 – 2008 barbatul a inregistrat in evidenta contabila aprovizionari de marfuri de la societati comerciale de tip „fantoma” si a dedus ilegal TVA, sustragandu-se de la plata catre bugetul statului a sumei de 229.243 de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si