Ministrul transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu a declarat ca Romania vrea sa construiasca un avion de transport civil gen low-cost in parteneriat cu un institut din Germania, proiect ce ar putea demara in 2014, scrie NewsIn.

"Vineri am vorbit la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii cu o echipa a institutului aeronautic german prin care sa punem bazele construirii acestui avion. S-a trecut de faza exploratorie si deja suntem la detalii de constructie", a precizat Berceanu.

Proiectul acestui avion are in vedere costuri mici, emisii reduse de dioxid de carbon si consum redus de kerosen.

"La acest proiect vor fi cooptati si parteneri din Polonia si Cehia. Pe langa acestia, vor mai fi parteneri si Romaero, fabricile de avioane din Craiova, Brasov si Bacau. Vrem sa devenim in industria aeronautica ceea ce suntem in industria constructiilor de masini", a spus ministrul Radu Berceanu cu ocazia show-ului aviatic Otopeni Air 2010.

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a deschis sambata show-ul Otopeni Air 2010, acest eveniment fiind celebrat in mai multe locuri din tara in amintirea aviatorilor Aurel Vlaicu si Henri Coanda, ocazie cu care ministrul a pilotat un avion Cessna.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Dosarul pentru extradarea lui Radu Mazare a fost trimis in Madagascar
Setari Cookie-uri