Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat sambata ca TVA nu ar trebui redusa, insa, "odata ce raul s-a produs" prin majorarea acesteia, s-ar putea discuta despre scaderea altor taxe, inclusiv a cotei unice, acest lucru depinzand insa de negocierea cu FMI, scrie NewsIn.

"Majorarea TVA produce efecte in primele trei-patru luni de zile. (...) Din punctul meu de vedere odata ce raul s-a produs revenirea la diminuarea TVA-ului nu cred ca este o masura corecta. Din punctul meu de vedere daca tot produce raul, si-l produce in primele patru, cinci, sase luni de zile in ceea ce inseamna inflatia, parerea mea este ca daca ai o rezerva trebuie sa umbli la scaderea altor taxe", a declarat Videanu la Realitatea TV, precizand ca acest principiu este cel avut in vedere de Guvern.

De asemenea, ministrul a precizat ca "punctul central" in politica fiscala a PDL este cota unica. "Cota unica ramane. Asupra cuantumului cotei unice primul ministru este cel care va anunta in momentul in care Guvernul va lua o decizie legat de noua filosofie fiscala de care avem nevoie. PDL nu renunta la cota unica, cuantumul e o chestiune care se poate discuta, depinde de negocierea cu FMI", a mai afirmat Videanu.

Intrebat daca va fi scazuta sau majorata cota unica, ministrul a afirmat laconic: "Aici putem discuta, daca sa o mai reducem, daca nu. Depinde de ce spatiu avem". Totodata, el a precizat ca in comparatie cu TVA care nu afecteaza firmele, deoarece acestea isi deduc cheltuielile pentru TVA, cota unica este o taxa directa.

Impozitul minim va fi eliminat incepand cu aceasta toamna, iar cota unica va fi mentinuta si nu va creste, a declarat vineri premierul Emil Boc. Boc a evitat sa spuna, dupa ce a anunțat ca impozitul minim va fi eliminat din toamna acestui an, daca acesta va fi inlocuit cu impozitul forfetar, precizand ca ”detaliile” vor fi prezentate de ministrul Finanțelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Videanu a primit aprobarea sa construiasca un cartier in Bucuresti