"Observatorul Preturilor se doreste a fi un demers de natura administrativa si preventiva pentru o corecta informare a cetateanului, in ideea de a lua deciziile cele mai corecte. In perioada de criza pot aparea speculatii in piata. Va exista un portal de internet unde cetatenii vor avea posibilitatea sa se informeze asupra preturilor practicate la o serie de produse", a declarat Adriean Videanu, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, pentru inceput vor fi publicate preturile la produsele de baza.

"Obiectivele pe care ni le propunem sunt: crearea unei competitii reale intre lanturi de magazine, intre comercianti de toate felurile, intre producatori si importatori, informarea corecta a preturilor si asupra evolutiei preturilor, precum si identificarea de practici neconcurentiale", a explicat Videanu.

Ministrul a mai spus ca, prin afisarea preturilor practicate, se doreste transparenta actului de comert.

Citeste si:

"Repet, acest demers este administrativ, simplu si preventiv, in ideea de a informa corect cetateanul. Proiectul prevede o analiza in functie de produs, saptamanala, lunara pana la anuala. Pe portal, fiecare comerciant isi va afisa preturile practicate. Vom lansa si o linie verde", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul economiei a subliniat, totodata, ca nu se vor face alte angajari in acest sens, ci ca salariatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) vor avea niste atributii suplimentare.

Videanu a mai precizat ca a avut ca model Grecia, unde, dupa implementarea unui astfel de proiect, preturile medii au scazut cu 7%.