Presa de business scrie astazi despre posibila revenire la TVA de 19%, angajarile care inca se fac in sistemul bugetar sau creditele neperformante.
Ziarul Financiar scrie ca institutiile de stat fac in continuare angajari, desi Guvernul clameaza restructurarea. Astfel, o parte din institutiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori, desi guvernantii au anuntat inca de la inceputul anului ca angajarile la stat vor fi inghetate in acest an. Directorii spun ca posturile pentru care fac noi angajari sunt "indispensabile".

In articolul “Ce cumpara acum strainii?”, MoneyExpress face o analiza a sectoarelor care pot oferi oportunitati de investitii intr-o Romanie in plina criza economica.

DailyBusiness abordeaza subiectul agentilor de vanzari falsi de pe piata financiara. Potrivit publicatiei, in plina criza, cand foarte putine produse financiare mai au succes la populatie, iar agentii sunt platiti in functie de clientii pe care ii aduc, se intalnesc tot mai des procedurile de racolare prin care se depaseste limita conventiilor acceptate in marketing.

Initiativa esuata a CFR de a reintroduce, pentru al doilea an consecutiv, o ruta catre litoralul bulgaresc este luata in colimatoriu de Gandul. Dupa ce anul trecut ruta directa Bucuresti - Varna a fost anulata in plin sezon, din lipsa de clienti, o a doua incercare de a transporta pe calea ferata turistii romani catre statiunile de pe litoralul bulgaresc a esuat. De data aceasta, vagonul cuseta care trebuia sa lege Aradul de Varna si Burgas nici nu a mai fost pus in circulatie pentru ca doar un singur calator a facut rezervare.

Revenirea la TVA de 19% ar fi o greseala, intrucat majorarea taxei si-a produs deja efectele toxice, scrie Money.ro, citandu-l pe ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) Adriean Videanu. Potrivit ministrului, masurile cele mai potrivite pe care Guvernul ar trebui sa le ia in momentul de fata tin de stimularea consumului, fie prin cresteri de salarii, fie prin reducerea altor taxe.

Insolventa Planorama amana nelimitat mutarea clientilor: singurul lucru pe care-l pot face cei care au achitat locuintele este sa astepte in continuare - fie dezvoltatorul Euro Habitat contesta decizia, fie clientii negociaza cu administratorul judiciar, titreaza Evenimentul Zilei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri