Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va reduce reteaua de reprezentanti economici in strainatate de la 124 in prezent la 80, in vederea eficientizarii si flexibilizarii activitatii acestora.

"Reteaua se va restructura si se va micsora, va deveni mai eficienta si mai flexibila. Vom mentine cate un reprezentant in fiecare tara si acolo unde avem relatii comerciale mai intense, precum in Germania sau Franta, vom avea cate doi, trei sau patru reprezentanti", a declarat Cristian Ilie, directorul general al Directiei pentru Afaceri Europene din cadrul ministerului, citat de Mediafax.

Romania are reprezentanti economici in ambasade in 74 de tari, iar oficialul ministerului a precizat ca un numar optim ar fi de 80 de astfel de angajati.

"De doua luni facem evaluarea reprezentantilor economici si suntem aproape de finalizare. Din punctul de vedere al oamenilor, trebuie sa avem oameni de calitate. Avem nevoie, de asemenea, de o baza de date a produselor si a firmelor exportatoare, precum si de o baza de date cu obiectivele de investitii", a adaugat Ilie, precizand ca aceste baze de date sunt in lucru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Profitul Transgaz, in scadere cu 30%, in primul trimestrul