Tarile nordice ar putea insista,dupa raportul CE de marti, ca justitia ineficienta si coruptia din randul politiei si granicerilor romani si bulgari reprezinta un motiv de neincredere in capacitatea Bucurestiului si Sofiei de a administra granitele si de a emite vize, in vederea aderarii la Schengen, scrie 9AM.
Aceasta idee a fost vehiculata deja anul trecut, dar a fost scoasa in ultimul moment din versiunea finala a raportului Comisiei Europene, legarea aderarii la spatiul Schengen si la Zona euro de lupta impotriva coruptiei si crimei organizate fiind considerata prea mult, relateaza NewsIn.

Noul raport al CE, dat publicitatii marti, nu mentioneaza sistemul Schengen. "Va depinde de Consiliul (de ministri, care reprezinta statele membre - n.red.) sa traga concluziile. Pot, daca vor, dar va fi o decizie politica", a declarat un oficial UE pentru EUobserver.

Din punctul de vedere al europarlamentarului german de dreapta Ingeborg Grassle, aceasta ar fi concluzia logica, in special in condiitile in care inghetarea fondurilor UE nu mai reprezinta o metoda eficienta.

Citeste mai multe detalii aici
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri