"Guvernul nu a avut nicio discutie despre introducerea impozitului progresiv. De ce? Pentru ca nu aduce bani in plus la buget. Punctele de vedere pot exista, dar nu exprimate de catre ministrul Finantelor chiar sub forma unui interviu pentru un jurnalist. Pentru asta, l-am mustruluit si si-a luat sanctiunea aferenta, sanctiunea politica si cartonasul galben. Sanctiunea a fost un cartonas galben public. Nu am avut nimic de ascuns. Nu a fost nicio discutie prin care sa fie mandatat ministrul Finantelor sa avanseze in dezbaterea publica o asemenea tema", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Premierul a subliniat ca unii ministrii se considera uneori "purtatori de opnii personale" si i-a invitat sa nu uite ca ei reprezinta Guvernul, nu pe ei insisi.

"Inainte de a da cartonasul rosu, arati cartonasul galben. Un cartonas galben a fost aratat ministrului in cauza pentru ca a vorbit despre acest subiect ca si model teoretic, fara a vorbi despre un aspect concret. Si eu daca as putea maine as reduce cota unica, dar voi discuta despre acest subiect dupa ce voi avea toate datele pe masa. Unii ministrii se considera uneori purtatori de opinii personale, uitand ca au calitatea de ministru", a mai spus Boc.