Ministerele Finantelor si Muncii cauta cu disperare, solutii pentru a aduce in cadrul legal noile prevederi privind impozitarea suplimentara a veniturilor din activitati independente. Aceasta este o misiune imposibila, ce va determina abuzuri si va trage statul in procese cu mediul de afaceri, scrie DailyBusiness.ro.

Pe de alta parte, piata muncii functioneaza in pre­zent ca un lac de acumulare, in ca­re ab­sol­ventii nu-si gasesc locul. Nau­fragiul sistemului de invata­mant su­perior se masoara in numa­rul tot mai mare de tineri care termina o forma de invatamant superior si nu isi gasesc un loc de munca, titreaza Financiarul.

Money.ro relateaza povestea unui agent imobiliar care in vremurile bune castiga 2.000 de euro pe luna, iar acum abia obtine 200 de euro. Fie cã agenþiile imobiliare la care lucrau au dat faliment, fie cã au ales sã încaseze comisioane grase pe cont propriu, agenþii nu mai câºtigã la fel de mult ca în vremurile bune. O tranzacþie pe lunã s-a transformat în sãrbãtoare.

Romania intra de luni intr-o noua runda de negocieri cu FMI si Comisia Europeana avand pe masa spectrul celui de-al treilea an consecutiv de recesiune, 2011, cand scaderea PIB ar putea fi de 0,5%, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.