Vladescu s-a razgandit: Nu luam in considerare modificarea sistemului de taxe si impozite

Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu ia in considerare, in acest moment, modificarea sistemului de taxe si impozite, sustine ministrul de resort, Sebastian Vladescu.

"Nu luam in considerare in acest moment modificarea sistemului de taxe si impozite", a spus Vladescu, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste noile previziuni privind datele macroeconomice, Vladescu a mentionat ca se va realiza o rectificare bugetara impreuna cu oficialii institutiilor financiare internationale si ca deficitul bugetar va fi la finele acestui an de 6,8% din PIB.

In perioada 26 iulie - 4 august reprezentanti ai FMI si ai Comisiei Europene se vor afla la Bucuresti pentru o noua revizuire a programului multilateral de asistenta financiara.

Ministrul Finantelor a sustinut, recent, ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat ca Vladescu nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul a anuntat ca impozitul minim va fi eliminat in aceasta toamna, iar cota unica de impozitare de 16% va fi mentinuta, deoarece impozitarea progresiva nu poate aduce venituri suplimentare la buget fata de nivelul actual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri