"Nu luam in considerare in acest moment modificarea sistemului de taxe si impozite", a spus Vladescu, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste noile previziuni privind datele macroeconomice, Vladescu a mentionat ca se va realiza o rectificare bugetara impreuna cu oficialii institutiilor financiare internationale si ca deficitul bugetar va fi la finele acestui an de 6,8% din PIB.

In perioada 26 iulie - 4 august reprezentanti ai FMI si ai Comisiei Europene se vor afla la Bucuresti pentru o noua revizuire a programului multilateral de asistenta financiara.

Ministrul Finantelor a sustinut, recent, ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA.

Citeste si:

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat ca Vladescu nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul a anuntat ca impozitul minim va fi eliminat in aceasta toamna, iar cota unica de impozitare de 16% va fi mentinuta, deoarece impozitarea progresiva nu poate aduce venituri suplimentare la buget fata de nivelul actual.