Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, si vor beneficia si de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor, plafonul anual in functie de care vor fi calculate aceste facilitati urmand sa fie decise de Guvern.
Facilitatile au fost anuntate de premierul Emil Boc, care a apreciat ca astfel poate fi contracarata evaziunea fiscala, informeaza Mediafax.

"Vrem sa punem in practica, prin modificarile propuse la inceputul toamnei la Codul Fiscal, astfel incat sa beneficieze de bonificatii cetatenii care isi realizeaza amenajari ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se va scadea din impozitul pe care il au de platit. De asemenea, o masura avuta in vedere este ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate pana la un anumit plafon sa beneficieze de o prima din acea suma de bani, pentru a-i incuraja sa ceara bonuri fiscale pentru produse care se cumpara in Romania, de la paine pana la lucruri foarte scumpe si de folosinta medie sau indelungata ori de lucrari", a spus Boc.

In cazul bonurilor fiscale, premierul a precizat ca Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metoda de combatere a evaziunii fiscale.

Referitor la deducerile fiscale pentru reabilitarea locuintelor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alaturi de premierul Emil Boc, a precizat ca din totalul cheltuielilor efectuate pentru materialele si serviciile utilizate la reabilitarea unei locuinte, un anumit procent care va acoperi "un cuantum stimulativ" va fi deductibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri