Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a evitat sa precizeze daca se are in vedere reducerea cotei unice la 10% si majorarea TVA la 25%, el aratand ca o echipa de specialisti "lucreaza la o simulare privind masurile economice" si va face cunoscuta strategia de relansare economica.

"Exista o comisie care se ocupa de acest lucru si fiecare partid din arcul guvernamental are specialisti in acest domeniu. De la noi, domnul ministru Adriean Videanu cu o echipa de specialisti lucreaza la o simulare privind masurile economice si, la finalul acestor aplicatii, va vom face cunoscuta strategia de relansare economica care se pregateste in momentul de fata", a raspuns Flutur la intrebarile insistente ale ziaristilor legate de posibilitatea reducerii cotei unice si de majorare a TVA.

Intrebat daca se va discuta cu FMI aceasta strategie de relansare economica, vicepresedintele PDL a apreciat ca se va intampla acest lucru, precizand ca se pregateste un mandat pentru delegatia care se va intalni cu FMI, informeaza Mediafax.

"Eu cred ca se va discuta, se pregateste un mandat pentru delegatia care va discuta cu FMI", a mentionat Gheorge Flutur.

Intrebat daca in coalitie s-a discutat despre reducerea cotei unice, Flutur a continuat sa spuna ca "rezultatul final al acestei simulari, din punct de vedere economic, va fi cunoscut la momentul potrivit".

Setul de masuri anticriza cuprinde, de asemenea, scutirea de plata impozitului pe profit a firmelor nou infiintate (pe perioade de sase luni pentru activitatile de comert, de un an pentru activitatile de servicii si de doi ani pentru productia industriala si constructii), scutirea de plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioada de 2-3 ani si eliminarea de urgenta a impozitului minim obligatoriu.

In plus, camerele de comert cer plata imediata a datoriilor statului la firme private si compensarea restantelor institutiilor publice si societatilor de stat catre firmele private cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Consiliul Fiscal trage un semnal de alarma in legatura cu bugetul