[UPDATE] Boc: Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI

Romania nu discuta in acest moment cu Fondul Monetar International (FMI) despre un nou acord, fiind prematura existenta unor astfel de consultari, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI. Nu avem in acest moment discutii despre un nou acord cu FMI", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema, intr-o conferinta sustinuta la Targoviste.

Intrebat si daca Executivul ia in calcul ca salariile sa fie rationalizate la plata, Boc a raspuns ca un astfel de scenariu este exclus.

"Franks a recunoscut ca exista discutii (...). Da, da, inclusiv un imprumut, dar vor fi si masuri care sa stimuleze economia, dupa ce va fi rezolvata problema deficitului", a spus Coraci, dupa o intalnire cu reprezentantii FMI, potrivit Mediafax.

Citeste si:

El a precizat ca nu s-a vehiculat o cifra privind valoarea imprumutului care ar putea fi contractat, dar in schimb au fost anuntate domenii prioritare pentru investitii, acestea vizand plata arieratelor, fondurile europene si investitiile publice.

Franks a declarat luni ca FMI va avea, "la un moment dat", discutii cu Guvernul despre modul in care va fi continuata relatia cu institutia financiara internationala, aratand ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare.

El a precizat ca acum discutiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizati "la un moment dat".

Posibilitatea incheierii unui nou imprumut, dupa incheierea actualului acord, in primavara anului viitor, a fost anuntata de presedintele Traian Basescu.

Vom continua relatia cu FMI? Poate “la un moment dat”