Principalele titluri economice de astazi trateaza problemele economice cu care se confrunta Romania si anunta un nou posibil acord cu Fondul Monetar International.
Economistul american Nouriel Roubini, care a previzionat criza economica in care a intrat SUA cu un an inainte de a se intampla, apreciaza ca economia romaneasca va scadea cu 1,8% in 2010, scrie Financiarul.

Money.ro ofera cateva solutii pentru cei care vor sa faca bani pe timp de criza din investiile in aur: “pretul aurului a crescut constant in ultimii ani, in iunie atingandu-se recordul de 1.257 de dolari pentru o uncie de aur”.

Ziarul Financiar scrie ca omul de afaceri Ioan Niculae, unul din cei mai bogati romani, care detine grupul grupul Interagro si echipa de fotbal Astra Ploiesti, vrea sa-si mute afacerile din Romania in Bulgaria, din cauza masurilor luate de autoritati.

Cotidianul economic Curierul National se intreaba cat mai dureaza pana la iesirea din criza a Romaniei si pune cap la cap declaratiile pe care le-au facut reprezentantii autoritatilor, oamenilor de afaceri si reprezentantilor Fondului Monetar International (FMI) in ultima perioada.

Dailybusiness incearca sa faca o radiografie a cumparatorilor de imobiliare din Romania: "Majoritatea tranzactiilor de proiecte imobiliare din prima jumatate a anului au fost pe zona de centre comerciale. Motivul? Analistii spun ca aici era "durerea" vanzatorilor, in contextul in care investitiile fusesera foarte mari, iar veniturile s-au diminuat substantial".

Romania va apela la un nou imprumut de la FMI, considera jurnalistii de la Gandul, care apreciaza ca autoritatile locale au nevoie de 13,5 miliarde de euro.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, este de parere ca Romania nu poate lupta, in prezent, pe doua fronturi, "insanatosirea bugetului" si iesirea din recesiune, si ar trebui sa se concentreze in acest an pe primul dintre ele si anul viitor pe cel de-al doilea, scrie Romania Libera.

Evenimentul Zilei titreaza ca cei mai bogati romani ar ocoli taxa de avere: "Suprataxarea cu 1% a averilor de peste 0,5 milioane de euro din Romania ne-ar plasa in randul tarilor care sanctioneaza drastic proprietatea contribuabilului. Grecii platesc o taxa suplimentara pentru proprietatile imobiliare de peste 0,4 milioane de euro".

Capital anunta exodul medicilor romani in strainatate: "Reducerea salariilor din sectorul sanitar face ca numarul medicilor care parasesc Romania sa atinga in acest an cote alarmante, egaland numarul total al plecarilor din ultimii trei ani".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri