Omul de afaceri considera ca reprezentantii FMI "traiesc intr-o lume teoretica" si nu stiu nimic despre economia romaneasca, astfel ca autoritatile romane ar trebui sa gaseasca o sulutie pentru a renunta la acordul cu institutia internationala.

Din pacate, acesti domni (de la FMI - n.r.) traiesc intr-o lume teoretica. Nu stiu nimic despre economia romaneasca. Asta ii face periculosi in relatia cu un guvern care nici el nu vrea sa faca deloc reforma. Cred ca trebui sa gasim, ca si altii inaintea noastra, o metoda rapida astfel incat sa ii trimitem acasa", a spus Patriciu, potrivit Mediafax.

"Romania este o tara suverana. Daca guvernul decide ca ar fi mai bine fara FMI, atunci ar putea cere sa mearga pe propriul drum. Este foarte clar insa ca Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede ca noi jucam un rol foarte important, iar intentia noastra este sa ajutam in orice fel putem ca Romania sa iasa din criza", a afirmat Franks.

Citeste si:

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii in luna septembrie eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.

Cum ar trebui sa negocieze autoritatile cu FMI. Sfaturile lui Daniel Daianu