Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat ca pretul gazelor nu va fi liberalizat anul acesta, propunerile de liberalizare urmand sa vina doar dupa ce ANRE va finaliza studiul de impact, iar toti actorii de pe piata le vor aproba.

"La nivelul ANRE se deruleaza o evaluare asupra impactului si, pe baza acestui studiu de impact, vom face o propunere pe care o vom agrea cu toti actorii din piata. Am prezentat disponibilitatea de a gasi momentul optim intr-un calendar pe care sa il discutam. Eu cred ca se si creeaza premisele, o data cu inaugurarea interconectarii Szeged-Arad, unei piete concurentiale din punct de vedere a gazului", a precizat Adriean Videanu (foto), relateaza NewsIn.

Acesta a mai mentionat ca liberalizarea pretului gazelor nu inseamna neaparat si majorari de preturi pentru populatie.

"Liberalizarea pretului nu trebuie sa conduca neaparat la ideea majoraraii pretului, pentru ca, daca Romania isi deschide interconectarea, exista sursa alternativa la nivelul pietei spot din tarile membre ale UE. Liberalizarea pretului in conditiile unei alternative va crea parghiile de reglare a pretului de catre piata", a mai mentionat ministrul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Premierele legale din 2015: "eroii" sunt Toni Grebla si Elena Udrea