Indicatorii increderii in economie s-a plasat in iulie la 75, fata de 74,8 in iunie. Increderea populatiei si firmelor a suferit o cadere in luna mai, cand a coborat la 76,4, de la 83,6 in aprilie.

Potrivit sondajului pentru luna iulie, componenta pe retail a indicatorului a coborat la -16, de la -12 in iunie, restul subindicilor inregistrand variatii minore sau chiar stagnare.

Consumatorii sunt in continuare cei mai pesimisti participanti la studiu, componenta care evalueaza increderea populatiei plasandu-se la -62 in iulie, dupa ce a suferit de asemenea o deteriorare semnificativa in mai si apoi alta in iunie.

Nici constructorii nu prevad un viitor mai bun, subindicele acestui sector stagnand in iulie la -44, valoare deja obisnuita dupa mai mult de un an de recesiune care a afectat semnificativ aceasta ramura industriala.

In cazul companiilor din industrie si servicii, subidnicatorii increderii in economie nu au inregistrat modificari importante in iulie, ramanand la niveluri care sugereaza pesimism.

La nivelul Uniunii Europene, increderea in economie s-a imbunatatit pentru a treia luna consecutiv, trendul pozitiv putand fi observat inca din ultima parte a anului trecut.