Vestile proaste din economia romaneasca se tin lant si astazi. Piata auto second hand este in colaps, terenurile nu mai au valoare nici pe hartie, iar de la anul vom plati gaze mai scumpe - sunt cateva dintre cele mai importante titluri de astazi ale presei de business.

Ziarul Financiar realizeaza topul celor mai mari 50 de companii cu capital privat romanesc, in fruntea clasamentului aflandu-se Mediplus Exim SRL (distributie farma), RCS&RDS SA (cablu TV) si Interagro (chimie).

"Dobanzile depozitelor s-au oprit din scaderea accentuata din ultimul timp, atat in cazul economiilor in lei cat si al celor in euro", titreaza DailyBusiness.ro, intr-un top al celor mai mari dobanzi la depozitele in lei si euro.

Money.ro face o analiza a pietei auto second hand. Concluzia? "Piata auto second hand este in colaps. O veste buna daca mai ai ceva bani".

HotNews.ro afirma ca Elena Udrea si particularul care a inregistrat domeniile carpathian garde pe Internet se incurca in declaratii si achizitii. Cine minte?, se intreaba jurnalistii.

"Gazprom, interesata de certificatele noastre de emisii de carbon", anunta Bursa, intr-un material despre cum ar putea Romania sa obtina 2 mld. euro din vanzarea certificatelor de emisii de carbon.

Curierul National: "Terenurile nu mai au valoare nici macar pe hartie" - este concluzia la care au ajuns jurnalistii cotidianului, dupa o analiza comparativa cu preturile din perioada de boom.

"Pretul gazelor ar putea exploda din 2011" - informeaza Evenimentul Zilei, intr-un articol despre cum ne va afecta alinierea preturilor productiei interne la cele de import, de doua ori mai mari.

"Vanzarile legale scad, contrabanda cu tigari creste", titreaza Capital.ro, intr-un articol despre cum "minoritatea" fumatorilor din Romania este obligata de Guvern sa plateasca mai mult pentru un pachet de tigari fata de 2009.

Jurnalistii de la Romania libera se intreaba "Cum se descurca romanii blocati in criza greceasca" - un articol despre cei aproximativ 20.000 de turisti romani afectati de grevele benzinarilor si camionagiilor eleni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient