Romania se afla pe locul al 19-lea in UE dupa somaj, de 7,4%, situatie similara cu cea a Cehiei, iar numarul somerilor a scazut usor la nivelul celor 27 de state membre si a urcat in zona euro, rata mentinandu-se insa in luna iunie la 9,6%, respectiv 10%, potrivit datelor Eurostat citate de Mediafax.

Numarul somerilor din UE a scazut cu 32.000 de persoane in iunie, la 23,062 milioane, in timp ce in zona euro s-au inregistrat cu 6.000 mai multi someri decat in mai, numarul lor urcand la 15,771 milioane.

Fata de iunie 2009, numarul somerilor a crescut cu 1,466 milioane in UE, dintre care 788.000 mii de persoane in zona euro. Ratele somajului din UE si zona euro se plasau, la jumatatea anului trecut, la 9%, respectiv 9,5%.

Dintre statele membre, cele mai scazute rate ale somajului au fost inregistrate in Austria (3,9%) si Olanda (4,4%), la polul opus situandu-se Spania (20%), Letonia (20%) si Estonia (19%).

In cazul Romaniei, Greciei si Estoniei, datele din raportul Eurostat acopera primul trimestru al anului, si nu lunile mai-iunie. Pentru Marea Britanie sunt folosite datele pe aprilie, iar pentru Suedia pe luna mai.

Potrivit datelor prezentate anterior de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), rata somajului in luna iunie a fost de 7,44%, fata de 7,67% in mai, numarul total al somerilor inregistrati fiind de 680.782, cu 21.072 mai putini decat in luna precedenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri