Tanasescu: Romania va avea o crestere economica "buna" anul viitor

Romania va inregistra o crestere economica "buna" anul viitor, dupa doi ani de recesiune, avansul PIB urmand sa fie sustinut de exporturi si consum, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Evolutiile economiei pot sa confirme ca pentru acest an va fi un desen al economiei undeva in jurul cifrelor anuntate de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (scadere economica de 1,7-1,9% - n.r.). Anul viitor putem avea o crestere economica pozitiva. Acest lucru este foarte clar. Urmeaza sa finalizam dimensiunea ei", a afirmat Mihai Tanasescu (foto), citat de Mediafax.

El a spus ca avansul economiei de anul viitor va fi alimentat de doua mari componente, respectiv exporturile si consumul agregat.

"Va fi o crestere economica buna, dupa doi ani de recesiune", a continuat Tanasescu.

Estimarile oficiale, atat pentru evolutia economiei din acest an, cat si pentru anul viitor urmeaza sa fie facute publice de catre Fondul Monetar International la finalul misiunii de evaluare a acordului incheiat cu autoritatile romane in primavara anului trecut.

La inceputul acestei saptamani, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca este mai optimist decat unii analisti in pivinta evolutiei economiei in 2011 si ca este posibila o revenire pe crestere a PIB.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri