Discutiile pentru un nou parteneriat cu FMI si Comisia Europeana ar putea incepe la umatoarea misiune de evaluare a acordului actual, in luna octombrie, a declarat reprezentanul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care considera ca nu va fi necesar si un nou imprumut.

"Acest subiect (un nou acord - n.r.) nu a fost abordat acum. Cred ca in perioada urmatoare, la vizita din octombrie, acest subiect va fi atins. Va depinde, insa, de decizia Guvernului. Ca economist, o parere personala daca vreti, o continuare a parteneriatului cu FMI si Comisia Europeana trebuie sa continue. Principial, cred ca un astfel de parteneriat este benefic. (...) Nu cred ca va fi nevoie de un nou imprumut", a afirmat Tanasescu, citat de Mediafax.

La inceputul acestei saptamani, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks a spus ca discutiile despre un nou acord intre autoritatile romane si institutia financiara internationala sunt premature si ca vor avea loc "la un moment dat".

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI, BERD si Banca Mondiala, pe o perioada de doi ani, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Programul actual se incheie in primavara anului viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noul vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii este roman