Ziarele centrale si publicatiile online de business scriu astazi despre scaderea economica pe care urmeaza s-o inregistreze in acest an Romania si despre cum poate fi combatuta evaziunea fiscala.

Ziarul Financiar titreaza despre faptul ca Romania este singura tara din Europa Centrala si de Est care va inregistra scadere economica in acest an.

Dragos Cabat afirma ca evaziunea ar putea fi combatuta foarte usor in Romania daca agentii Fiscului nu s-ar mai face ca n-o observa, scrie DailyBusiness.ro.

Bursa
titreaza despre faptul ca Lev Leviev, lider pe piata mondiala a diamantelor, a fost cel care a construit mall-ul AFI Cotroceni.

Money.ro arata ca BERD si BEI nu sunt dispuse sa finanteze lucrarile la autostrada Comarnic-Brasov, insa autostrada Sibiu-Pitesti ar putea primi finantare europeana.

Guvernul urmeaza sa aprobe astazi normele de aplicare a modificarilor aplicate Codului Fiscal, informeaza HotNews.ro.

Curierul National scrie ca discutiile dintre Guvern si FMI nu vor conduce la masuri suplimentare de reducere a salariilor pentru acest an si 2011.

Romania Libera informeaza despre ce ar avea de castigat bucurestenii daca Capitala, impreuna cu alte 62 de comune din judetul Ilfov, ar deveni o singura zona metropolitana.

Dosarul de cadre al fostului presedinte Ion Iliescu a fost scos si ascuns din Arhivele Nationale, potrivit unei concluzii oficiale citate de Evenimentul Zilei.

Ministrul Muncii, MIhai Seitan, a anuntat ca la nivel national au fost suspendate aproape 20.000 de dosare de acordare a venitului minim garantat pentru ca sunt suspecte de frauda, scrie Adevarul.

Gandul titreaza ca numarul cadrelor medicale care vor alege o slujba in strainatate este in crestere, iar Colegiul Medicilor afirma ca 50% dintre doctori vor pleca din Romania in urmatorii 5 ani.

Capital scrie ca temperaturile ridicate din timpul verii au crescut vanzarile teraselor in timpul serii si noptii.

Discutiile privind noul acord cu FMI vor incepe in octombrie, spune Tanasescu, luna in care Romania va inregistra crestere economica, informeaza Business Magazin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient