Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat dupa sedinta BPC, ca liderii PNL se vor intalni, marti, la ora 17.00, la sediul central al PNL, cu delegatia FMI, pentru a discuta situatia economica a tarii si clarificari in privinta solutiilor impuse de Fond, informeaza Mediafax.

"Biroul Politic Central a luat act de invitatia facuta de delegatia FMI pentru o intalnire cu conducerea PNL, obiectul facandu-l discutarea situatiei economice a Romaniei. Asteptam din partea FMI cateva clarificari in legatura cu solutiile pe care le-a discutat cu reprezentantii Guvernului si ai Bancii Nationale", a sustinut Vosganian.

El a subliniat ca liberalii au decis in BPC sa onoreze aceasta invitatie.

"Am stabilit ca din delegatie sa faca parte presedintele PNL, Crin Antonescu, Radu Rusanu, Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian. Am stabilit un punctaj pentru discutii", a spus vicepresedintele PNL.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca formatiunea sa a primit, luni, o solicitare din partea delegatiei FMI privind o intalnire cu social-democratii, insa PSD a transmis ca refuza intrevederea, considerand ca ar fi "tardiva si protocolara", in conditiile in care discutiile cu Guvernul s-au epuizat.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.

La inceputul acestei saptamani, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca este mai optimist decat unii analisti in privinta evolutiei economiei in 2011 si ca este posibila o revenire pe crestere a PIB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si