Guvernul nu ia in calcul la acest moment incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI), dar nici nu exclude o astfel de varianta, nevoia unui nou acord urmand sa fie analizata la sfarsitul anului, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat de Mediafax.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat, sambata, ca Romania va inregistra o crestere economica "buna" anul viitor, dupa doi ani de recesiune, avansul PIB urmand sa fie sustinut de exporturi si consum.

El a aratat totodata ca discutiile dintre Guvern si FMI nu vor conduce la masuri suplimentare pentru 2010 si 2011, astfel ca nu se are in vedere o noua taiere de salarii, rezultatul fiind aplicarea celor existente pentru incadrarea in tintele de deficit bugetar.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, in luna septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si