Astfel, dupa destinatie, atat preturile productiei industriale pentru piata interna, cat si cele pentru piata externa au urcat in iunie, fata de mai, cu 0,2%, respectiv cu 0,8%.

Pe sectoare de activitate, au consemnat cresteri de preturi produsele din industria extractiva (+1,8%), industria prelucratoare (+0,5%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,4%). Scaderi de preturi au avut loc la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,5%).

Pe marile grupe industriale, in iunie, comparativ cu mai, s-au efectuat majorari de preturi in industria bunurilor intermediare (+1%), industria bunurilor de uz curent (+0,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,6%).

Scaderi de pret se constata in industria energetica (-0,7%).

Citeste si:

Raportat la aceeasi luna din 2009, in iunie anul acesta, s-au remarcat majorari de preturi in industria prelucratoare (+7%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+6,2%), in industria extractiva (+3,8%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,9%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi, comparativ cu iunie 2009, au avut loc la produsele din industria energetica (+10,1%).

Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor din industria bunurilor intermediare (+6%), industria bunurilor de uz curent (+5,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,4%) si industria bunurilor de capital (0,5%).