Ecnomia Romaniei se va contracta cu inca 1,9% in acest an, dupa o scadere de peste 7% inregistrata in 2009, dar anul viitor o sa revina pe crestere, sustine seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Scaderea economica din Romania va fi de 1,9% in acest an din cauza cererii slabe de pe plan intern si a inundatiilor severe din intreaga tara, potrivit estimarilor Fondului Monetar International prezentate de Jeffrey Franks.

Seful misiunii FMI in Romania sustine ca redresarea economica reala o sa devina vizibila de la finalul acestui an, iar in 2011 economia va inregistra o crestere de aproximativ 1,5 - 2%.

"Activitatea economica pare sa iasa din zona negativa. Sunt indicii ca a existat crestere economica pozitiva in trimestrul al doilea din acest an, dar care o sa devina negativa in trimestrul al treilea, inainte ca relansarea sa demareze in mod real catre finalul anului. In consecinta am revizuit in jos prognoza de crestere economica pentru Romania la minus 1,9% in 2010. Anul viitor cresterea economica ar trebui sa se situeze intre 1,5 – 2%", a declarat Jeffrey Franks.

Citeste si articolul : Optimismul lui Jeffrey Franks - Economia ar putea fi pe plus in 2011


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful misiunii FMI: Romania trebuie sa reduca datoria publica