Romania a avut in iunie cea mai mare crestere din UE a comertului cu amanuntul, de 3,1% raportat la luna mai, respectiv 4,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp de sectorul de retail a stagnat in zona euro si s-a majorat cu numai 0,1% in spatiul european, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Astfel, statele membre cu cele mai mari cresteri ale comertului cu amanuntul in luna iunie, fata de mai, sunt Romania, Slovacia, Belgia si Polonia, in timp ce scaderile cele mai abrupte au fost inregistrate in Malta, Franta si Portugalia.

Raportat la luna iunie a anului trecut, cele mai puternice cresteri ale retailului au fost observate in Romania, Belgia si Finlanda, la polul opus plasandu-se Lituania, Bulgaria si Estonia, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Eurostat.

In 2011, Romania ar putea iesi din recesiune numai daca se continua reducerile cheltuielilor din sectorul de stat si daca vom atrage cat mai multi bani din afara, scrie Evenimentul zilei. Foarte multi de "daca" sunt inclusi in ecuatia care ne-ar putea duce anul viitor economia de pe minus pe plus, plan anuntat deja de autoritati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul, in iulie