Comisia Europeana va vira cea de-a treia transa din imprumutul acordat Romaniei, in suma de 1,2 miliarde de euro, in a doua parte a lunii septembrie, a declarat Laurent Moulin, seful delegatiei Executivului UE, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, misiunea de experti din Romania a concluzionat ca au fost indeplinite conditiile pentru eliberarea celei de-a treia transe a programului UE de asistenta a balantei de plati.

"Misiunea a concluzionat ca aceste masuri (de consolidare fiscala – n.r.) par a fi suficiente pentru a se atinge tintele convenite de deficit bugetar de 6,8% și 4,4% din PIB in 2010 si, respectiv, 2011", se arata in comunicatul CE.

Executivul UE arata ca Romania isi mentine angajamentul de a-si reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB in 2012.

"Misiunea va raporta concluziile sale Comisarului pentru Afaceri Economice si Financiare si va consulta Comitetul Economic si Financiar. Sub rezerva acordului celor doi, Comisia va elibera cea de-a treia transa din imprumutul UE acordat Romaniei”, se mai spune in comunicat.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a sosit in 26 iulie la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, fiind evaluat modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si disutat nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si