Salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10% raportat la nivelul diminuat din iulie, cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, iar o posibila majorare suplimentara poate fi decisa la finalul restructurarii sectorului public, in functie de rezultatul acestui proces.

Premierul Emil Boc a declarat ca aceasta situatie salariala rezulta din analizele Ministerului Finantelor, relateaza Mediafax.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar.

Marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizand asftel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8% convenita cu FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si