Guvernul a depasit in primul semestru tinta privind cheltuielile primare stabilita in acordul cu FMI cu aproape 800 de milioane de lei, suma compensata prin reducerea cheltuielilor cu investitiile, conform scrisorii de intentie la acordul stand-by, obtinuta de Mediafax.
Potrivit programului, Guvernul a afectuat in primele sase luni cheltuieli primare in cuantum total de 66,974 miliarde de lei, fata de limita stabilita in program, de 66,2 miliarde de lei.

"Tinta indicativa privind balanta financiara a companiilor de stat cu cele mai mari pierderi a fost indeplinita la finele lunii iunie, dar cea privind cheltuielile primare curente a fost ratata cu 0,15% din PIB, fiind compensata de cheltuielile mai mici de capital (investititii - n.r.)", se arata in document.

Cheltuielile primare includ cheltuielile de personal, cu bunurile si servicile, exclusiv fondurile UE nerambursabile, subventiile, transferurile catre entitati publice, pensii, respectiv categoria de asistenta sociala din bugetul asigurarilor sociale si o treime din aceeasi categorie din bugetul de stat, ajutorul de stat si alte cheltuieli din categoria transferuri, Fondul de rezerva, precum si alte cheltuieli raportate lunar.

De asemenea, veniturile totale colectate in prima parte a anului la bugetul general consolidat au fost de 74,33 miliarde de lei, sub tinta indicativa stabilita in acord, de 74,95 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri