Salarii marite in 2011?

Salariile bugetarilor nu vor reveni, de la 1 ianuarie 2011, la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci vor fi reglementate prin noua grila a Legii salarizarii unitare, care va prevede o crestere medie de 10%, conditionata de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, rezulta din declaratiile premierului.

"Cu privire la cresterile salariale, vreau din start sa fac precizarea ca ma refer, ca punct de pornire, la salariile diminuate cu 25%, potrivit legii in vigoare. Pentru 2011 exista o varianta minimala care ne arata ca, in conditiile in care ne incadram in masa salariala de 39 miliarde lei si nu se acorda al 13-lea salariu, poate avea loc o crestere salariala, in raport cu salariile diminuate astazi cu 25%, in medie cu 10 procente", a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

El a adaugat ca orice eventuala majorare de peste 10% va depinde de succesul procesului de restructurare, potrivit Mediafax.

"Orice alta crestere salariala in plus in sectorul bugetar, peste cele 10 procente in raport cu 25% scazut, va depinde de succesul procesului de restructurare pe care Guvernul l-a inceput si il are in plin proces de desfasurare", a spus Boc, adaugand ca unele etape ale restructurarii se vor prelungi in 2011, ca urmare a procedurilor legale necesare.

Intrebat de presa daca salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior reducerii cu 25%, asa cum se specifica in legea asumata de Guvern, Emil Boc a evitat sa raspunda explicit.

"Eu cred ca am raspuns deja la aceasta intrebare. Aceasta lege se aplica pana in 31 decembrie. De la 1 ianuarie vom avea o noua lege a salarizarii si un nou buget al statului pentru 2011, care ne va spune exact care va fi nivelul salariilor in 2011. Eu am spus, uitandu-ne la cifrele pe care le avem acum deja antamate, negociate, asumate - 39 miliarde de lei -, inseamna, la care se mai adauga si al 13-lea salariu, inseamna plus 10. Va putea fi mai mult si va vom anunta cu cat atunci cand vom finaliza procesul de restructurare", a declarat Boc.

Legea de reducere a salariilor in sectorul bugetar
prevede ca aceasta masura se aplica pana la 31 decembrie 2010 si ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, vor fi aplicate politici sociale si de personal care sa asigure incadrarea in nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicarii masurilor de reducere a acestora adoptate in cursul anului 2010, in conditiile Legii privind salarizarea unitara, precum si cu respectarea prevederilor legii bugetului pentru anul 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri