Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, considera ca este destul de probabil ca sectorul bancar din Romania sa incheie pe pierdere in acest an, potrivit standardelor locale de contabilite, RAS.

"Destul de probabil sa incheie pe pierdere din cauza cresterii presiunii despre care am vorbit mai devreme, potrivit RAS", a spus Bruynseels, intr-o conferinta de presa, intrebat daca sistemul bancar va incheia pe pierdere acest an, scrie Mediafax.

In ceea ce priveste BCR, Bruynseels a spus ca profitul operational a crescut, ceea ce este o evolu?ie foarte buna, iar daca provizioanele vor scadea in viitor atunci banca va "sta foarte bine" si in ceea ce priveste profitul net.

"Nu ma astept ca provizioanele sa scada pana in a doua jumatate a anului viitor", a mentionat seful BCR.

El a aratat ca situatia portofoliului de credite de retail se imbunata?ea inainte de anuntul Guvernului de reducere a salariilor bugetarilor, dar ulterior a inceput sa se deterioreze din nou.

"Cred ca atunci cand oamenii se vor intoarce din vacanta, in luna septembrie, se va observa o deteriorare a situatiei. Anticipez ca vor exista dificultati in septembrie, octombrie, noiembrie. Rezultatele vor fi mai proaste decat au fost si vom face provizioane suplimentare", a continuat oficialul BCR.

In ceea ce priveste sectorul corporate, presedintele executiv al BCR considera ca ritmul de crestere a creditelor neperformante nu se va reduce inainte de finalul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si