Afacerile din retail au crescut cu 15% in iunie

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2010, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 15,0%, sustinuta de comertul cu autovehicule (+21,1%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (+17,6%), arata Institutul National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%, respectiv cu 0,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 8,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta cu 17,6% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,4%.

In semestrul intai din 2010 volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 11,9%, respectiv cu 14,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in semestrul I 2010 ca serie bruta fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 cu 11,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv cu 10,2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri