Revirimentul exporturilor, impozitarea manelistilor sau inghetul pietei imobiliare de lux sunt printre subiectele abordate astazi de publicatiile economice.
Ziarul Financiar scrie despre revenirea exporturilor care au inregistrat o crestere record de 26% pe primul semestru, insa nu au antrenat revenirea economiei, care continua sa se zbata in recesiune.

Statul vrea sa ii impoziteze pe manelisti, dar acestia sunt doar o categorie de liber profesionisti care scapa impozitarii, alaturi de ei putand fi foarte bine asezati vanzatorii ambulanti, menajerele, fotografii de nunti sau profesorii care dau meditatii, informeaza Daily Business. Potrivit publicatiei, categoriile de venituri exceptate de la impozitare precum si evaziunea sunt printre cauzele principale care au condus la cresterea exagerata a deficitului bugetar in ultimii ani.

Money.ro calculeaza cati ani si bani i-au trebuit statului sa finalizeze locuintele incepute de Ceausescu. Ordonan?a Guvernului nr. 19/1994 prevede continuarea lucrarilor de constructie ale locuintelor incepute de Ceausescu si lasate in paragina pana la data de 1 ianuarie 1990. Dar, de-abia dupa patru ani de la intrarea actului normativ in vigoare, autorita?ile au alocat fonduri pentru continuarea lucrarilor, iar dupa mai bine de 20 de ani vor fi finalizate, noteaza publicatia.

Gandul vorbeste despre avertismentul dat de Concurenta bancilor care incearca sa se inteleaga la comision. Autoritatea din domeniul concurentei atrage atentia membrilor Asociatiei Romane a Bancilor ca schimbul de informatii, in special privind costurile aferente imprumuturilor, ar putea intra sub incidenta prevederilor Legii Concurentei, precum si ale dispozitiilor Tratatului privind functionarea Uniunii Europene.

Capital continua dezbaterile pe tema “frunza”. Controverse aprinse de tipul celor declansate zilele trecute in Romania dupa prezentarea noului brand turistic au existat si in Grecia, Spania si Australia in ultimii cativa ani, scrie publicatia.

Romania s-ar putea reabilita cu ajutorul celor circa 30 de miliarde de euro pe care ii poate lua de la UE, daca ar scapa de coruptie, sustine Evenimentul Zilei.

Romania Libera comenteaza decizia Ungariei de a lua propriile hotarari pentru relansarea economiei. Ungaria vrea sa ia propriile decizii pentru relansarea economiei, in pofida constrangerilor implicate de imprumutul de 20 de miliarde de euro primit in octombrie 2008 de la Uniunea Europeana si FMI, potrivit cabinetului primului ministru, titreaza cotidianul.

Inghetul pietei imobiliare de lux din Romania este luat in colimatoriu de Adevarul. Daca in anii trecuti targurile imobiliare de lux atrageau mii de vizitatori, in prezent oamenii cu bani nu prea mai viziteaza astfel de evenimente. Analistii imobiliari spun ca romanii confunda luxul cu zona Pipera, ceea ce este complet eronat.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri