Presa de business a zilei face un bilant a primei jumatati din 2010. Astfel, aflam ca 16 din cele mai mari 20 de piete au fost pe scadere in primul semestru, unii bugetari au pierdut si 50% din salariu in decurs de un an si investitorii nu mai au incredere in Romania.
In articolul 16 din cele mai mari 20 de piete au fost pe scadere in primul semestru, Ziarul Financiar face o analiza a rezultatelor obtinute pe industrii. Astfel, potrivit datelor stranse de ZF de la jucatorii care activeaza pe 20 de piete-cheie in ceea ce priveste consumul, doar patru au reusit sa iasa din criza: clinici private, piata farma, energie electrica si gaze naturale.

Pentru restul domeniilor, cum ar fi auto, lemnul si mobila, cimentul, constructiile, produsele petroliere, textilele sau telecomunicatiile criza si-a continuat neabatut drumul spre diminuarea afacerilor celor mai importante companii locale.

Potrivit publicatiei Financiarul, unii bugetari au pierdut si 50% din salariu in decurs de un an. in timp ce medicilor, profesorilor si functionarilor aproape ca li s-au injumatatit veniturile in ultimul an, altii, cum ar fi angajatii din ministere, primesc in continuare stimulente, la un salariu redus cu 25%.

Din publicatia de business Capital aflam ca pentru a-si gasi un loc de munca, un absolvent asteapta, in medie, patru luni. De vina sunt si asteptarile sale exagerate: crede ca va castiga 800 de euro lunar. In realitate, insa, nu va primi decat o treime.

Pentru angajatori, 2007 si 2008 au fost, lucru bine cunoscut, ani de cosmar. A fost perioada in care au ajuns in situatia de a angaja tineri fara niciun fel de experienta pentru salarii cuprinse intre cinci sute si o mie de euro. Roata s-a intors, iar 2009 si 2010 au devenit anii de cosmar ai studentilor.

Cotidianul Adevarul prezinta o analiza conform careia investitorii nu mai au incredere in Romania. Lipsa de predictibilitate, dar si a unor politici fiscale coerente ii face pe oamenii de afaceri sa-si inchida buzunarele, cel putin pana la sfarsitul acestui an. Increderea investitorilor in mediul de afaceri din Romania s-a inrautatit semnificativ in aceasta vara, dupa trei trimestre de evolutie pozitiva.

Bancile agata clienti pe Facebook si Twitter. Cotidianul Evenimentul Zilei scrie ca pe retelele de socializare si-au facut de putin timp prezenta si institutiile de finantare. Unele sunt mai "timide" si nu te bombardeaza cu mesaje, altele au scos deja artileria grea pe Facebook.

Daily Business lanseaza intrebarea: Poti trai mai bine decat un manager de multinationala daca te ocupi cu tranzactiile pe site-urile de licitatii? Aparent, da. In plus, stresul este incomparabil mai mic. Aflati din articol ce fel de oameni sunt cei care au transformat aceasta activitate intr-un business, cum procedeaza si cu ce marje de profit lucreaza.

Romanii care calatoresc cu avionul spre Sofia vor putea cumpara in curand bilete mai ieftine, ne informeaza cotidianul Gandul. Controlorii de trafic din Bulgaria si Romania vor coopera pentru constituirea unui bloc functional de spatiu aerian Romania si Bulgaria vor constitui al noualea bloc functional aerian (FAB) din Europa, in acest fel marindu-se siguranta zborurilor si reducandu-se durata calatoriei.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri