Presa de business relateaza astazi subiecte diverse, de la prognozele analistilor pentru economia Romaniei, pana la efectele modificarilor Codului Fiscal si ale taierii de salarii si bugete.
Ziarul Financiar prezinta parerile a patru dintre cei mai cunoscuti analisti economici au avut pareri divergente despre economia anului viitor. Odata ce toata lumea a cazut de acord ca recesiunea continua in 2010, "pariurile" se muta pe perspectivele economiei in 2011: daca FMI, Guvernul si o parte din analisti vad revenirea pe crestere, asa cum estimau initial si pentru 2010, ING Bank ramane pe pozitia pesimista si sustine ca economia va scadea si anul viitor.

Cum isi educa copiii un om de afaceri roman: "Le-am pus bani pe bursa, ca sa inteleaga instrumentele financiare" - scrie Daily Business. Desi au doar 12, respectiv 13 ani, au un consultant financiar care joaca pentru ei bani pe bursa si incep deja sa se obisnuiasca cu ceea ce inseamna managementul banilor proprii.
Bugetele de criza ale mai multor ministere vor fi puternic taiate la rectificare, cu procente intre 4 si 8,25 %, pentru ca Guvernul nu mai poate gasi altfel resurse pentru plata pensiilor, ajutoarelor de somaj si diverselor alocatii sociale. Citeste Impartirea saraciei: Educatia si Justitia dau bani pentru pensii, somaj si ajutoare sociale, in cotidianul Gandul.


Zeci de mii de venituri reduse in sectorul privat si companii in stare de soc. Acesta este rezultatul deciziei Guvernului sa modifice Codul Fiscal la jumatatea anului in curs, scrie ziarul Bursa.
Desi investitiile sunt considerate a fi unul dintre motoarele care sa contribuie la relansarea economica, se pare ca Guvernul taie din nou din banii alocati acestora pentru a plati pensiile si salariile. Citeste mai multe detalii in Curierul National.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri