Borbely a spus ca el crede ca marile combinate nu ar trebui sa aiba alt statut decat oricare alta companie de pe piata.

"Sa vedem, sa analizam si cu acel sprijin dat la combustibil, pentru ca este o Hotarare de Guvern de trei ani si au un alt regim decat cei care cumpara de pe piata, si dupa parerea mea nu ar trebui ca aceste combinate sa aiba alt statut decat oricare alta companie de pe piata. (...) Vom analiza in cadrul Guvernului pentru ca evident este un personaj, este o companie privata pe piata. Nu numai combinatul din Targu Mures (Azomures - n.r.) beneficiaza de aceasta facilitate, ci toate. Si 98 sau 95% se exporta", a spus Borbely.

Intrebat cand va fi programata o discutie in Guvern privind eliminarea pretului preferential la gaz pentru combinate, Borbely a spus ca deocamdata nu detine datele necesare, dar ca va cere o sa cer o analiza in acest sens "cat de curand".

Ministerul Economiei a decis anul trecut, ca urmare a crizei economice, sa sprijine industria chimica prin alimentarea exclusiv cu gaze produse de Romgaz, al caror pret este de circa doua ori mai mic fata de cel al gazelor importate. La inceputul acestui an autoritatile au decis sa prelungeasca sprijinul.