"Noi putem sa terminam cele trei portiuni de autostrada care ne mai despart, adica Cernavoda - Medgidia, Medgidia - Constanta si Centura ocolitoare a Constantei macar la nivelul la care sa se poata circula poate pe un singur fir, sa nu mai iasa nimeni de pe traseul asta, in luna iunie anul viitor, urmand sa terminam pana la sfarsitul anului, complet, cu toate dotarile, cu parapeti, cu lucruri de genul asta", a spus Berceanu, la Constanta, dupa ceremonia prilejuita de Ziua Marinei.

El a mentionat ca lucrarile la tronsonul Medgidia - Constanta sunt "putin ramase in urma" si ca intentioneaza sa efectueze mai multe vizite, poate impreuna cu premierul Emil Boc, pentru impulsionarea lucrarilor.

"Din cele trei consortii care lucreaza, doua dintre ele stau foarte bine, din pacate este putin mai oarecum ramas in urma cel de la mijloc. Am fost de mai multe ori, o sa mai merg, probabil o sa vin impreuna cu premierul sa mai acceleram lucrurile acolo. Şi ei si-au luat tot felul de angajamente. Nu este numai vina lor, am avut o portiune pe care s-au descoperit nu stiu ce vestigii arheologice care ne-a facut pana la urma sa ne pierdem orice rabdare si sa schimbam traseul autostrazii pe vreo 5 kilometri care sigur ca a intarziat aceste chestiuni. Avem o padurice care e in Natura 2000 si de care nu ne putem atinge, dar care in mijloc are o unitate militara. De un an si ceva facem tot felul de incercari de a gasi o formula sa rezolvam situatia", a declarat ministrul.