Romania ar putea sa atraga circa doua miliarde de euro din vanzarea unor pachete de actiuni detinute la o serie de companii, statul putand ramane actionar majoritar dupa aceste tranzactii, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
"Din calculele mele, Romania ar putea sa atraga circa doua miliarde de euro din vanzarea unor parti dintr-o serie de companii detinute de stat, iar in urma acestei vanzari statul ar putea chiar sa ramana majoritar", a spus Croitoru, la un seminar pe teme energetice, informeaza Mediafax.

La randul sau, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca intrarile de capital strain reprezinta pilonul principal pentru reluarea cresterii economice.

"Vrem sa incurajam piata de capital, pentru ca intrarile de capital strain reprezinta pilonul principal pentru reluarea cresterii economice", a afirmat Videanu.

Guvernul a decis la inceputul lunii august inceperea procedurilor de vanzare la bursa a 9,84% din actiunile statului la OMV Petrom (SNP), precum si a unor pachete minoritare din actiunile detinute la companiile Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) si Romgaz, la care va derula o oferta publica secundara.

Statul va vinde pe bursa 9,84% din actiunile detinute la Petrom si cate un pachet de 15% din actiunile Transelectrica, Transgaz si Romgaz.

Ofertele publice de vanzare vor fi derulate de intermediari selectati prin licitatie, tinand seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri