Berceanu va discuta cu reprezentantii sindicatelor din domeniul feroviar

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, se va intalni luni, la sediul institutiei, cu reprezentantii sindicatelor din domeniul feroviar, pentru a discuta despre programele de reducere a cheltuielilor de la CFR.

Intalnirea era programata initial pentru vineri, insa a fost amanata pentru luni, de o parte dintre sindicalisti, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, potrivit Mediafax.

Ministrul va analiza, pana luni, programele de reducere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor prezentate de companiile feroviare.

"Din pacate unii sunt interesati numai de cheltuieli, si daca se poate cheltuielile sa le punem la salarii fara sa mai reparam calea ferata, vagoanele si locomotivele. Nu putem accepta o astfel de varianta", a declarat Berceanu in comunicat.

Aproximativ 100 de sindicalisti de la Federatia Miscare-Comercial au protestat miercuri in fata sediului Ministerului Transporturilor, nemultumiti de restructurarea angajatilor CFR, si i-au cerut lui Berceanu sa-i cheme la discutii.

Ministerul Transporturilor a anuntat saptamana trecuta ca societatile feroviare de stat vor finaliza in perioada 16-20 august un program de propuneri pentru eficientizarea activitatii, prin scaderea cheltuielilor, care vor fi prezentate ministrului Transporturilor si ulterior negociate cu sindicatele.

Ulterior, directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, a declarat ca toti cei aproximativ 15.000 de angajati ai companiei vor intra in somaj tehnic, din 16 august, prin rotatie, pana la sfarsitul anului, astfel ca fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni.

Potrivit unor surse din sectorul feroviar, Ministerul Transporturilor pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri