Premierul Emil Boc a declarat la inaugurarea centurii ocolitoare a Lugojului, ca Guvernul va promova, in septembrie, o serie de masuri pentru sustinerea activitatii economice, printre care mentinerea neimpozitarii profitului reinvestit si sprijinirea tinerilor intreprinzatori, transmite Mediafax.

"In septembrie vom promova masuri care vor sustine activitatea economica. Printre ele, mentinerea neimpozitarii profitului reinvestit, dar si legea care vizeaza sprijinirea tinerilor intreprinzatori, care vor beneficia de un suport suplimentar din partea statului, modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii, coborarea acestora. Adica firmele care angajeaza someri si care aduc investitii pot beneficia de ajutoare de stat, dar cu un plafon mai jos decat in momentul de fata", a afirmat premierul.

El a adaugat ca se lucreaza la o serie de acte normative in acest sens, care vor fi dezbatute cu parlamentarii la Ministerul Finantelor in vederea sustinerii acestora.

In ceea ce priveste modificarea salariului minim pe economie, premierul a afirmat ca Guvernul se afla in negociere cu sindicatele si patronatele, o decizie urmand sa fie luata in perioada urmatoare.

"Suntem in plina faza de negociere cu sindicatele si patronatele si in perioada urmatoare vom lua o decizie si salariul minim va fi stabilit prin hotarare de Guvern", a conchis Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat centura de ocolire a municipiului Lugoj. Lucrarile la acest drum de 9,6 kilometri au inceput in martie 2008 si, potrivit reprezentantilor Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, au fost finalizate la termen.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri