Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat ca se autoevalueaza pozitiv din punct de vedere al atingerii obiectivelor stabilite prin programul de guvernare si a celor propuse de presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.
"Eu cred ca pe obiectivele stabilite prin programul de guvernare, dar si din punct de vedere al obiectivelor stabilite de presedintele Traian Basescu ma pot autoevalua pozitiv", a spus Dumitru.

El a adaugat ca printre reusitele sale ca ministru se numara plata la timp, pentru prima oara de cand Romania este membru UE, a schemelor pe suprafata.

"Suntem singurul minister economic care a achitat 97% din plata datoriilor restante. Si din punct de vedere al cresterii transparentei decizionale am facut niste pasi importanti", a afirmat ministrul Agriculturii.

El a afirmat recent ca nu stie daca va fi inlocuit in toamna, dar daca se va tine cont de evaluarile care vor avea la baza restructurarile din institutie, absorbtia de fonduri europene si programul legislativ nu are motive sa se teama.

"Daca iau acestea trei, n-am motive sa ma tem, pentru ca n-am nicio problema. Probabil ca vor mai fi si criterii politice de care se va tine cont la o eventuala remaniere, dar eu nu le stiu", a afirmat Dumitru.

Presedintele Traian Basescu a declarat la inceputul lunii august, la postul public de televiziune, ca la 1 septembrie se va face o analiza a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Intrebat daca are incredere in faptul ca actualul Guvern va duce la capat reformele, Basescu a raspuns: "Pe 1 septembrie voi avea o analiza cu Guvernul. Si am promis-o partidului de guvernamant, asa ca o voi face".

Seful statutlui s-a intanit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov si a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea masurilor de austeritate si a programului de restructurare sa-si dovedeasca eficienta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri