Reprezentantii Executivului au prezentat sindicatelor, luni, doua proiecte privind salarizarea in sistemul bugetar, care prevad pentru anul 2011 majorarea salariilor cu procente cuprinse intre 1 si 20.

Presedintele CNSRL Fratia, Marius Petcu, a declarat la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii ca reprezentantii Guvernului au prezentat un proiect de lege al salarizarii pentru anul 2011 si un proiect de lege cadru care "este o prelungire a Legii 330/2009", scrie Mediafax.

Liderul CNSRL Fratia a precizat ca in legea-cadru nu mai sunt prevazute salarii de merit, al treisprezecelea salariu sau prime de vacanta, iar legea salarizarii pentru 2011 propune variante de majorare a salariilor cu proportii cuprinse intre 1 si 20%.

Potrivit lui Petcu, bugetarii care au venituri cuprinse intre 600 si 800 de lei ar putea beneficia de majorari salariale cu 20%, iar pentru cei care au venituri de peste 2.500 de lei majorarea propusa este de 1%.

Petcu a mai spus ca in cadrul discutiilor s-au luat in calcul doua variante de majorare a salariilor, una care vizeaza cresteri mai mari pentru salariile mai mici si o comprimare a grilei de salarizare, iar cea de a doua care prevede majorari mai importante pentru toti bugetarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si